У Швеції реєструють зростання кількості випадків COVID-19, пік ще попереду

У Швеції реєструють зростання кількості випадків COVID-19, пік ще попереду

КИЇВ. 7 липня. УНН. В Швеції спостерігається зростання кількості випадків COVID-19, і охорона здоров'я може очікувати збільшення навантаження влітку. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

«Досить багато хворих, незважаючи на те, що ми перебуваємо в середині літа. Ми також бачимо невелике зростання кількості пацієнтів із COVID-19, яким потрібне стаціонарне лікування та реанімація», — заявила на пресконференції міністр охорони здоров'я Лена Галленгрен.

«Однак ми не бачимо такого впливу пандемії, який ми бачили раніше, я хочу на цьому наголосити», — сказала вона.

Деталі

Випадки захворювання у Швеції важко відстежити, оскільки тестування обмежене людьми, які отримують медичну допомогу, але Агентство охорони здоров'я заявило, що, за його оцінками, кількість випадків зараження збільшувалася на 30-40% за кожний останні кілька тижнів.

Галленгрен закликала людей залишатися вдома, якщо вони хворі.

У четвер у відділеннях інтенсивної терапії перебували 11 осіб із COVID-19, що далеко від більш ніж 500 пацієнтів на піку першої хвилі у 2020 році, але дещо більше, ніж у попередні тижні.

Додамо

Високий рівень вакцинації допоміг Швеції навесні скасувати всі обмеження. Країна виділилася із самого початку пандемії, обравши добровільні заходи замість ізоляції.

Теги по теме
Коронавирус
Источник материала
UNN Оригинальная версия
Поделиться сюжетом