Понад 2 млрд грн: на Вінниччині заарештували активи компанії російського олігарха

Понад 2 млрд грн: на Вінниччині заарештували активи компанії російського олігарха

КИЇВ. 11 липня. УНН. На Вінниччині Служба безпеки України заарештувала понад 2 млрд грн компанії "Вінницяпобутхів", яка спеціалізується на виготовленні побутової хімії і з початку повномасштабного вторгнення рф намагалася вивести свої активи в інтересах російського власника – олігарха, який володіє косметичною корпорацією в рф та є членом партії "єдина росія", передає УНН .

Цитата

"Топменеджмент підприємства намагався приховати від націоналізації готову продукцію й сировину, вивізши її на територію Одеської області. Для цього організували транспортування товару вантажівками з символікою Червоного Хреста без відповідних на те документів. За ініціативи СБУ цю протиправну схему з виведення активів було заблоковано", - ідеться в повідомленні.

Деталі

За даними джерел у правоохоронних органах, йдеться про ПРАТ "Вінницяпобутхів". Бенефіціар: Плесовських Володимир Олександрович - власник російської корпорації "Невська Косметика".

Суд наклав арешт на корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії, готову продукцію та сировину.

Досудове розслідування триває за трьома статтями Кримінального кодексу. Усі виявлені активи підприємства буде передано в управління АРМА (Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів).

Теги по теме
Россия война СБУ
Источник материала
UNN Оригинальная версия
Поделиться сюжетом