Загроза ракетних ударів з моря висока: ворог тримає напоготові 44 крилатих ракети

Загроза ракетних ударів з моря висока: ворог тримає напоготові 44 крилатих ракети

КИЇВ. 12 липня. УНН. росія посилила угруповання чф рф ще одним підводним човном, у морі тримає напоготові 44 крилатих ракети, повідомляє оперативне командування "Південь", пише УНН.

Цитата

"Корабельне угруповання ворожих сил збільшено до п’яти ракетних кораблів, також додано 1 підводний човен. Отже сумарно напоготові 44 «Калібри». Великих десантних кораблів наразі 3", - повідомили в ОК "Південь" у Facebook.

"Загроза ракетних ударів з моря залишається високою. Також імовірна атака стратегічною авіацією", - підкреслили у командуванні.

Деталі

Також вказано, що Сили оборони відстежують та контролюють безпекову ситуацію щодо проходження цивільних суден гирлом Бистрим до портів на Дунаї та на вихід - до територіального моря Румунії, рекомендованими шляхами. "Поки рух суден можливий лише так, оскільки прохід через терморе України лишається заблокованим та замінованим рашистами", - зазначили у командуванні.

При цьому зауважується, що окремі ризики щодо можливого ураження власники суден беруть на себе.

"Система спостереження за надводною обстановкою налагоджена, тож це дає можливість в разі будь-яких проявів агресії стосовно цивільних суден порушувати на міжнародному рівні питання відповідальності за такі злочини", - наголосили в ОК "Південь".

Доповнення

Транспортний канал через гирло Бистре стало можливим відкрити завдяки звільненню від російських військ острова Зміїний і роботі українських захисників.

В ООН вказали, що відновлення проходу для суден з агропродукцією каналом Дунай – Чорне море є важливим кроком, але недостатнім для запобігання світового голоду.

Теги по теме
Черное море
Источник материала
UNN Оригинальная версия
Поделиться сюжетом