У Німеччині не бачать можливості для переговорів з росією

У Німеччині не бачать можливості для переговорів з росією

КИЇВ. 13 липня. УНН. Німеччина не бачить наразі можливості переговорів з росією, яка навіть не хоче погоджувати гуманітарні коридори з Червоним Хрестом для евакуації мирних жителів. Про це в інтерв’ю журналу Stern заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, передає УНН .

Цитата

"Про що можна домовлятися з тим, хто навіть не бажає погоджувати гуманітарні коридори з Міжнародним комітетом Червоного Хреста для евакуації мирних жителів?" – заявила Бербок.

Деталі

Глава МЗС Німеччини також відхилила заклики до негайного припинення вогню та переговорів, як того вимагали у відкритому листі низка німецьких знаменитостей.

"На місці українців я сприйняла б цей лист наївним, тривожним та зарозумілим. Яке право матиме міністр закордонних справ Німеччини вирішувати за Україну, яку частину країни їй віддати, скільки мільйонів її громадян має підкорятися владі Росії?", - сказала міністр.

Окрім того, Бербок заявила, що з початку війни вона не мала прямих контактів з російським колегою сергієм лавровим.

"Мені хотілося б сказати: "Давай, сергію, давай домовимось про мир". Але сумніваюся, що лавров ще має мандат від російського керівництва. Невідомо, яку роль у цьому грає міністр закордонних справ росії", — додала Бербок.

Доповнення

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Оснат Лубрані повідомила, що росія не надала моніторинговій місії ООН доступ до тимчасово захоплених Маріуполя та Херсона, щоб передати населенню гуманітарну допомогу.

Теги по теме
Украина Россия война Германия
Источник материала
UNN Оригинальная версия
Поделиться сюжетом