Туреччина оголосила конкурс на розробку двигуна для винищувача

Туреччина оголосила конкурс на розробку двигуна для винищувача

Управління оборонної промисловості Турції оголосило конкурс на розробку турбовентиляторного двигуна. Перспективний силовий агрегат призначений для винищувачів п’ятого покоління TF-X, повідомляє Defense News.

Відзначається, що заявки на участь у конкурсі подали турецькі компанії Tusas Engine Industries і TRMotor. За словами голови Управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїла Деміра, створена турецькою Kale Group і британським виробником Rolls-Royce, компанія TAEC також приймає участь у конкурсі.

Демір перерахував вимоги до учасників програми. Двигун повинен виготовлятися в Турції, права на інтелектуальну власність будуть належати республіці. Також виробник не повинен обмежувати отримання експортних ліцензій.

Вважається, що двигун TAEC дозволить TF-X летіти на висоті понад 12 тисяч кілометрів. Літак зможе розвивати швидкість до 1,8 числа Маха. За словами Деміра, пропозиція TAEC відповідає всім критеріям, крім передачі прав на інтелектуальну власність. Якщо Туреччина не зможе домовитися з Rolls-Royce, розробку двигуна продовжать самостійно.

Источник материала
Portaltele Оригинальная версия
Поделиться сюжетом