У “Дії“ з'явиться важлива послуга для водіїв

У “Дії“ з'явиться важлива послуга для водіїв

Фахівці Мінцифри працюють над онлайн-розмитненням автомобілів на іноземній реєстрації на порталі та в мобільному додатку "Дія". Про це розповів керівник із розвитку електронних послуг відомства Мстислав Банік, повідомляє " Today.ua ".

Він зазначив, що існуюча система розмитнення євроблях – це складний бюрократичний процес. Перехід на розмитнення автомобілів через додаток "Дія" дозволить значно спростити та прискорити цю процедуру. При цьому митниця більше не зможе впливати на процес розмитнення транспортних засобів.

Кабмін планує змінити формулу розмитнення автомобілів на іноземних номерах, тому у додатку "Дія" ця процедура також буде розрахована на кілька простих кроків.

Тим часом, розмитнення автомобілів у додатку "Дія" планували запровадити ще у 2021 році. Однак цього так і не сталося. Згодом прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця червня 2022 року з'явиться ця функція в державному мобільному додатку. Але тоді нічого не сталося.

Наразі ніхто конкретних дат появи онлайн-розмитнення автомобілів на іноземних номерах вже не називає. Йдеться лише про те, що роботи ведуться.

Источник материала
InternetUA Оригинальная версия
Поделиться сюжетом